divendres, 28 de setembre del 2012

Crònica Marató Muntanya Javalambre. By Xuso Cava


Una Marato  com volta llarga….

                Aixo mateix es el que vam pensar el dia que s’apuntarem a la I Marato de Javalmabre (jo hem vaig apuntar 4 dies abans).  Al no haver places per anar al Triatlo de Oliva on anaven un bon grapat de trivoltors , algo hi havia que fer… aixi que despres de comentar-ho en alguns  trivoltors i  no tindre una resposta molt clara…. Arriba Vicent de Fez en el dinar de bous i:
- Ie! jo m’apuntat ia a la marato de javalambre, vindreu no?
- ……. Si, si anem a fer-se una cassalleta….
Total que no hi havia marxa arrere….
Aixi que el dia 23 de septembre mentres uns preparaven bicis i monos de triatlo, Vicente de Fez i jo a les 6 am ia estavem cara a Javalambre, sense haver fet un entrenament serio en montanya, sols el diumenge despres de correr en Picassent a fer una volta per les pistes del Besori i la semana de avans….
El unic que es repetiem  al cotxe es “segons Vicent Reinal el fondo sempre esta ahí, no es perd” el problema es que no savem si el encontrariem, jejejeje
Arrivarem  com si res, com el que ha quedat en uns amics a pegar una volteta. (Pensavem, aço no es normal, o estem desvariant i venim a fer una marato temerariament o tindra  rao Vicent Reinal?)
Erem uns  120 participants inscrits, acabaren 87  i quedarem en les posicions 59 i 60 encara que aço no te ninguna relavancia per a nosaltres ia que eixe dia era per a disfrutar del monte e intentar patir lo menys posible pero aixi i tot ens arrearem 7 horetes de Trail…. Menuda llarga…. Aixo si, pensarem moltes vegades en els triatletes que estarien ja fense unes cuantes cervessetes mentres a nosaltres ens quedaba una bona llonganisa encara, es que nosaltres acavarem a les 16 hores!

Respecte al recorregut,  es roda per molta pista en la part final i de camp a través en general ia que no hi han moltes sendes per la zona, cal destacar el pas per el Barranc de Amanaderos un lloc molt xulo i les vistes per la part altatambe son molt recomanables. Es un zona diferent on no hi ha molt de pi i es un lloc de sabines baixes  i pedres, pareix un jardi arreglat per un bon jardiner pero molt solitari i diferent al que estem acostumats.
Es fan 2300 D+ (similar a Espada) que es concentra en la primera part i en un tallafocs i una apujada de uns 45 º on tenies que agarrate de les unlges de les mans ia que era de terra…. I si et ficaves recte anaves avall i avore en quiana pedra caies…
Ahí van unes fotos, tambe una foto de un dels participans el cual Vicent i jo estaguerm comentant el calÇat que duia i ahí están els resultats de portar une volaores….