dijous, 4 de juliol del 2013

CRÒNICA TRAVESÍA SANTA FAZ. 9 KM SWIM. BY NACHO MILLAN



21 d'Abril de 2013.
Cronica de com passar el mati com un peix.

Finalisat el mig IRONMAN d'Elx i en moltes ganes de seguir la preparació per al IRONMAN de NIZA ens aventurem en una nova experiencia, IV TRAVESSÍA SOLIDARIA SANTA FAZ 2013.
Tot començà per a mi un dia de passeig en el gos, quan mirant el Facebook en el móvil veig que entre els objectius del nostre companyer Pakis hi ha una tal Travesía Santa Faz”. Rapidament m'informe i m'acollone, 9KM de natacio en el mar?
Seguint en el tren de la preparacio de l'IM i sense pensar massa m'inscric. El primer comentari de PAKIS fou, “ en lo que estem entrenant, segur que no tenim problema”. Pese a no estar convençut del tot, la decisio està presa.
El grup de valents se forma rapidament i ya estem PAKIS, XANO, JUANMA i un servidor.
Estem inscrits en el grup de 3KM/H, aixina que me passe la setmana previa provant eixe ritme en la piscina per a convencer-me de que es un ritme fàcil.
En l'arrivada de la data sorgixen alguns dubtes en el grup sobre l'idoneïtat de la prova per a la preparacio del IM, en resumits contes alguns comencem a acollonar-mos un poc, mentres atres animen a no tirar-se arrere. Dubtes que ràpidament se desvanixen quan PAKIS mos comunica que VICENT REINAL apareixia tambe com inscrit. Que crak. VICENT després de una lesió en la ma tenia la natació un poc oblidada, pero ahi estava.

Aixina que allà anem:

El dumenge 21 d'abril a les 5,45 mos posem en marcha cap a Alacant. A les 7,30 estem en la zona acordada per l'organisació, la Plaja de Sant Joan, aon en tots els participants i ja equipats en el neopré mos fiquem en una tramvia cami la Plaja del Postiguet. En casi una hora de tramvia en transbord inclós apleguem al punt d'eixida.
Recorde les paraules de JUANMA ,” tronco, todo esto lo tenemos que recorrer de regreso nadando?”. Pues si, semblava una locura, pero ja estavem en el bollit.
L'ambient era gent que tenia la natacio com forma de vida i que anaven a passar un mati fent lo que mes els agrada. Tots molt majos front a les nostres cares d'iquietut. Ja en el Postiguet es veu el cap de Sant Joan, al qual mos dirigirém en llinia dreta per a passar-lo i continuar fins la Plaja de Sant Joan.
A les 8:45 arrepleguem el gorro i el xiulet i a les 9 comencen els primers grups a eixir.
El mes numerós el nostre.
Ja en l'aigua me venen alguns nervis, els tipics d'estar en l'aigua i allunyar-mos en línia recta de la costa.
Seguint al grup de cap pronte me done conte de que el ritme es prou superior al de 3 KM/H, pero encara aixina es cómodo.
La tàctica es fàcil, nadar lo mes cómodo possible pero sense quedar-me darrere. En el grup mos anem veient tots encara que com es llogic sense mediar paraula.
Sobre el KM 3, mos paren per a poder acostar-mos a les barques de suport i menjar i beure alguna cosa. Ademés aprofitem, ara si, per a comentar en els companyers com van els anims, tots be i els mals rollos ja no existeixen. Aixina que en menys de 10 minuts reprenim la marxa.
A partir d'ací comence a mirar constantment el meu Garmin, el meu objectiu era vore el pas pel KM 3,8, distancia IRONMAN, per a convencer-me de que en NIZA no hi hauria ningún problema. Així despres de 1H i 10 minuts de travessia l'objectiu estava complit.
En este tram el grup s'accelera un poc mes i alguns fins i tot passen al gorro blanc de l'organisació que es el que debia marcar el ritme.
Encara així apleguem tots be al següent avituallament, abans del KM 6.
En aquest punt tenim el Cap de Sant Antoni ja a ma, tot sembla que l'aplegada es cosa de temps. En la moral molt alta i gaudint a tope de la travessia començem l'últim tram. Passat el cap, “soles” queden 2.000 m i la sensació es de que ja estem casi en la plaja de nou.
A partir d'aci i veient ja la costa, el grup se comença a allargar, tot s'accelera aixina que comence a apretar per a no despenjar-me del grup de cap. El ritme se torna ràpid, anem a tota paleta .
Anem aplegant tots a la plaja i a la carpa d'avituallament aon de nou començem a contar-mos el nou repte conseguit en 2h i 29 min.
Destacar com a resum que fins aquest dia la màxima distancia que havia nadat era de 1,9 KM i que entrenant lo habitual que solem fer casi tots, esta travessia es factible.

Així que el próxim any ens veiem de nou en Santa Faz.